ISOPAM

SPECIALE TOEPASSINGEN

Gamma ISOPAM

Voorgeïsoleerde leidingen tegen vorst

De pijpleidingen en koppelingen van het ISOPAM assortiment zijn beschikbaar met diameters tussen 100 en 600 mm.
Het volledige assortiment ISOPAM leidingen, hulpstukken en verbindingen wordt geleverd met een in het fabriek aangebrachte thermische voorisolatie om het water tegen vorst te beschermen. Het risico op vorst heerst voornamelijk aan brugkruisingen, tunnelingangen/-uitgangen en meer algemeen voor elke bovengrondse doorgang boven kunstwerken die aan weer en wind worden blootgesteld.

De unieke isolatie wordt mogelijk gemaakt dankzij:

  • een polyurethaanschuim dat wordt ingespoten tussen de leiding en een polyethyleen omhulsel,
  • een isolatie van de verbindingen met een tussenstuk in schuim dat voor het monteren wordt aangebracht op het spie-einde van de buis,
  • een externe isolatie met behulp van een elastomeer omhulsel. 

Met het ISOPAM-assortiment is het plaatsen van leidingen veel eenvoudiger dan met leidingen die na plaatsing geïsoleerde worden. Nadat de leidingen op de steunen zijn geïnstalleerd, worden de verbindingen eenvoudigweg gemonteerd. Er wordt een elastomeer huls rond elke verbinding gewikkeld om de continuïteit van de isolatie te verzekeren.

 
DN : 100 à 600 
De hoekverdaaiingen van de leidingen ISOPAM zijn verschillend van de niet-geïsoleerde leidingen omwille van de beperkingen door isolatie van de verbinding.

e-Brochure - ISOPAM
@slideshows_block_title
@solutions_block_title