regards de voirie couleur, fonte voirie colorée

Duurzame en complete oplossingen

Saint-Gobain PAM

PAM, duurzame en complete oplossingen

Saint-Gobain PAM hecht veel waarde aan de principes van duurzame ontwikkeling bij het ontwerpen van oplossingen.  Het bedrijf biedt producten die voldoen aan de huidige behoeften, maar ook toekomstgericht zijn. Deze prioriteit staat centraal in elke fase van de levenscyclus van de producten.

Ontwerp & productie

De fabrieken van Saint-Gobain PAM gebruiken voor hun productieproces een evenwichtige combinatie van gietijzer op basis van ijzererts en op basis van gerecycleerd schroot. Dankzij deze techniek kan 80% van het afval worden hergebruikt. Het streefdoel is om 100% van het afval te hergebruiken. In deze fasen draait alles dan ook rond duurzaamheid. De effectieve levensduur van nodulair gietijzeren leidingen is ongeveer 100 jaar!

Transport & installatie

Saint-Gobain PAM maakt strategische keuzes voor de levering van producten, waardoor de milieu-impact van het transport kan worden beperkt. De CO2-uitstoot wordt verlaagd in elke stap:

  • het gebruik van schoon transport (over het water of per spoor), zowel lokaal als internationaal;
  • de strategische locatie, om de af te leggen afstanden te verkleinen;
  • de optimalisatie van de fysieke kenmerken en de samenstelling van de producten, om het energieverbruik te verminderen;
  • een zo ruim mogelijk gebruik van natuurlijk aanvulmateriaal om vrachtwagenverkeer te beperken.

PAM Ecopose is een installatietechniek voor PAM-leidingen. Dit principe elimineert twee stappen bij de plaatsing van de leidingen: de afvoer van het uitgegraven materiaal en de aanvoer van nieuw materiaal. Ecopose helpt overlast voor de omwonenden te verminderen en het milieu te vrijwaren. Minder aangevoerd materiaal en minder transport: zuinig en milieuvriendelijk.

Exploitatie

Saint-Gobain PAM combineert exploitatie met ‘minder overlast’. Minder drukverliezen en betere een afdichting leiden immers tot een lager energieverbruik. Het energieverbruik van het verpompen draagt ​​aanzienlijk bij aan de milieueffecten van een drinkwatersysteem. Gietijzeren netwerken van PAM verminderen de ecologische voetafdruk van waternetwerken door drukverliezen te beheersen en lekken te elimineren.

Einde van de levensduur

Zoals alle metalen kunnen gietijzer en schroot, ontstaan door recycling en/of verwerking van ijzererts, worden gerecycled zonder verlies van hun eigenschappen, in tegenstelling tot producten die ontstaan door de verwerking van aardolie.
Door systematische recycling en hergebruik van staal en gietijzer kunnen de natuurlijke bronnen worden gevrijwaard. Bespaar op niet-hernieuwbare grondstoffen en kies voor de 100% recyclebare nodulair gietijzeren producten van Saint-Gobain PAM!

 

Cycle de vie - canalisations en fonte ductile - ACV
Légende: 
Cycle de vie des canalisations PAM

Images diaporama

Développement Durable PAM
1 / 1