PAM zet zich in voor de maatschappij

Drinkwater

PAM zet zich in voor de maatschappij

Saint-Gobain PAM, wereldleider in complete leidingsystemen voor de watercyclus, hanteert een maatschappelijk verantwoorde houding. Centraal hierbij staat de bevordering van beginselen van mensenrechten, de strijd tegen corruptie en de integratie van internationale arbeidsnormen. Duurzame ontwikkeling heeft een centrale plaats in bedrijfscultuur.

De ISO 14001-norm

Met behulp van de ISO 14001-norm kunnen organisaties, ongeacht hun omvang en de activiteit, een milieumanagementsysteem opzetten. Deze certificering integreert de milieu-uitdagingen in de bedrijfsstrategie voor duurzame ontwikkeling.
 
De ISO 14001-norm is een gestructureerd kader waarmee:

  • de impact op het milieu kan worden geminimaliseerd,
  • incidenten kunnen worden voorkomen,
  • verbeterplannen kunnen worden opgesteld (bijvoorbeeld voor de watermarkt).

Het bedrijf verbindt zich in het kader van deze norm tot de duurzame ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. De norm staat ook garant voor gecontroleerde en gemeten projecten. 100% van de Saint-Gobain-sites zijn gecertificeerd.

Wist u dat?

Saint-Gobain PAM verschillende charters heeft getekend: EHS, Caring for Climate, CEO Water Mandate, Aquaplus.


Het CEO Water Mandate

Saint-Gobain PAM, leverancier van producten voor de watermarkt, vertegenwoordigt de groep Saint Gobain voor het CEO Water MandateCEO Water Mandate is een aanvulling op het Global Compact en is bedoeld om bedrijven, waarvan de goederen- en dienstenactiviteiten een aanzienlijke invloed hebben op deze natuurlijke bron, te helpen met het invoeren en toepassen van beleidslijnen voor waterduurzaamheid. Saint-Gobain PAM ondersteunt het beheer van deze natuurlijke bron met complete en waterdichte leidingsystemen voor de verstrekking van drinkwater en de terugwinning van afvalwater. Het bedrijf beperkt zijn eigen waterverbruik door de installatie van recirculatiesystemen voor afvalwater.
Dit nieuwe charter is gericht op het behoud van de watervoorraad, in lijn met de millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Images diaporama

PAM s'engage pour la société
1 / 1