TANGO

APPARATEN

Universeel en polyvalent

TANGO is verkrijgbaar voor zowel het openbare netwerk als de industriële sector.  Deze brandkraan kan worden uitgerust met de verschillende soorten koppelingen die in de sector worden gebruikt.

TANGO is ontworpen voor gebruik met drinkwater, maar ook met zeewater (na overleg met onze technisch-commerciële teams).

Eenvoudig en ergonomisch

De positie van de koppelingen ondersteunt een eenvoudige en ergonomische montage en demontage van brandweer- en bedieningsslangen.

Uitermate onderhoudsvriendelijk

De TANGO-brandkraan is met zijn nieuwe opwerpbare verbinding ontworpen voor eenvoudig onderhoud 

De sets met reserveonderdelen hebben hetzelfde ontwerp als de voorgaande brandkranen zodat de gebruikelijke onderhoudsgewoonten kunnen worden aangehouden

Bij elke set wordt een gebruiksaanwijzing bijgeleverd

Een compleet boekje met reserveonderdelen is beschikbaar

Duurzaamheid en mechanische weerstand

Een omhulsel dat volledig is gemaakt van nodulair gietijzer beschermt de brandkranen tegen (al dan niet toevallige) schokken of gebruiksrisico's (waterslag).

De buitenbekleding is op basis van epoxypoeder volgens norm EN14901 + rode polyurethaan in RAL 3020. Het epoxypoeder beschermt tegen corrosie en de rode polyurethaan beschermt tegen UV-stralen en aanvallen van buitenaf.

De klep is volledig ingekapseld in elastomeer, voor een optimale bescherming tegen corrosie en slijtage.  Zijn vorm voorkomt de aanhechting van zand of grind, waardoor schade wordt voorkomen; zijn vormt zorgt ook voor geleidelijke doorstroming bij openen en sluiten en vermijdt waterslag.

De brandkraan wordt bij het sluiten van de klep automatisch geleegd via een eenvoudige opening.  Door afwezigheid van bewegende mechanische onderdelen is een volledige lediging onder alle omstandigheden en zonder onderhoud mogelijk.

De kop kan 360° worden gedraaid zodanig dat de positie van de koppeling kan worden aangepast aan de omgeving.

De juiste keuze op lange termijn

TANGO biedt superieure prestaties in vergelijking met de eisen van norm EN NF14384: 2006

 • Aantal open-/sluit-cycli volgens de norm
 • Weerstand van het omhulsel bij een druk groter dan 25 bar
 • afdichtkoppel kleiner dan 80 Nm
 • Sluiten van de klep tegen de waterdruk in zonder risico op waterslag
 • Hoogwaardige epoxypoederbekleding, met NF-keurmerk (zoutsproeitest, hechting, polymerisatie, schok ...)

Technische eigenschappen

 • Standaard bedieningsvierkant: 30 x 30 mm
 • Sluitrichting: rechtssluitend
 • Aantal toeren: 13
 • Kv-coëfficiënt: 160 m3/uur (test met centrale aansluiting) volgens EN14384
 • Aansluitingen: 2 DN 65-uitgangen (Ø 2,5”) en 1 DN 100-uitgang (Ø 4”) 
 • Aansluiting op het netwerk: losse flens met boring volgens ISO PN10/16
 • Toelaatbare werkdruk (PFA): 16 bar
 • Hydraulische testen in de fabriek met opgegeven sluitkoppel
  - Omhulsel + aansluitingen: 25 bar
  - Aantal sluitomwentelingen
@associated_documents_title
@slideshows_block_title
@solutions_block_title

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Boven- en ondergrondse brandkranen, essentiële veiligheidsvoorzieningen voor brandbestrijding, werken met water onder druk. Saint-Gobain PAM biedt een assortiment betrouwbare brandbeveiliging, dat in overeenstemming is met de geldende normen en over de FM-goedkeuring beschikt. Er zijn reserveonderdelen beschikbaar zodat de brandbeveiligingsnetwerken altijd functioneel zijn en snel kunnen worden gerepareerd.
Saint-Gobain PAM biedt een complete dienst inclusief installatie assistentie, technische assistentie en dienst na verkoop. Bovengrondse brankdranen zijn uitgegroeid tot een onderdeel van de stadsinrichting en moeten harmonieus in het landschap integreren.

Bovengrondse brandkranen

De bovengrondse brandkranen van PAM zijn strikt in overeenstemming met de normen NF EN 14384, NF S 61213/CN en beschikken over het CE-keurmerk. Een omhulsel dat volledig is gemaakt van nodulair gietijzer beschermt de brandkraan tegen (al dan niet toevallige) schokken of gebruiksrisico's (waterslag). De binnen- en buitenbekledingen zijn in epoxypoeder met een dikte van 250 micron. Een UV-bestendige bovenlaag beschermt de brandkranen tegen aanvallen van buitenaf. 

Saint-Gobain PAM rust alle brandranen uit met een klep die volledig is ingekapseld in elastomeer en de brandkranen beschermt tegen corrosie en slijtage. Zijn vorm voorkomt de aanhechting van zand of grind, waardoor schade wordt voorkomen; hij zorgt ook voor geleidelijke doorstroming bij openen en sluiten en vermijdt waterslag. 

Alle brandkranen van Saint-Gobain PAM bestaan ​​in een omwerpbare of niet-omwerpbare versie. Er ontstaat geen schade aan de omwerpbare brandkraan als deze wordt omgeworpen bij schokken. Enkel het breeksysteem wordt beschadigd. De ingebruikname is snel, eenvoudig en betaalbaar. De brandkranen zijn zodanig gebouwd dat ze waterdicht blijven en afstromend water en ongunstige gevolgen daarvan, zoals uitspoeling of ijzel, worden vermeden.

Ondergrondse brandkranen

De ondergrondse brandkranen van Saint-Gobain PAM, die speciaal zijn ontworpen voor zeer drukke stedelijke omgevingen, zijn discreet en bieden een uitstekende beveiliging. Ze zijn strikt in overeenstemming met de normen NF EN 14339, NF S 61211/CN en beschikken over het CE-merk. De ondergrondse brandkraan kan, ongeacht de helling van het trottoir, perfect worden geplaatst dankzij een onafhankelijke behuizing die is gecentreerd en geïndexeerde ten opzichte van de kraan. De druk op de behuizing wordt volledig geabsorbeerd door de grond en niet door de apparatuur. De integriteit en waterdichtheid van de verbinding met de leiding blijven behouden.
Deze ondergrondse brandkranen zijn ontworpen om lang mee te gaan:

 • nodulair gietijzeren behuizing met synthetische bekleding voor een langere levensduur
 • scharnierloze behuizing zonder speciaal onderhoud
 •  met epoxy beklede kraanbehuizing
 • hetzelfde afdichtsysteem als voor bovengrondse brandkranen, d.w.z. gietijzeren klep ingekapseld in EPDM met volledige en automatische lediging
 • roestvrijstalen bedieningsschroef met 13% chroom
 

De ondergrondse brandkranen kunnen tijdens werken aan het voetpad operationeel blijven door de behuizing omhoog te brengen naar het nieuwe voetpadniveau. Dit kan gedaan worden zonder de verbinding van de brandkraan met de leiding te verstoren.  Uitbreidingen kunnen op de Keyser-koppeling worden geschroefd.

De ondergrondse brandkranen van Saint-Gobain PAM zijn bijzonder gebruiksvriendelijk:

 • losse flens op de voetbocht voor eenvoudige oriëntatie
 • geïntegreerde hijsringen
 • uitgangsaansluiting: Keyser met diameter 100

Ondergrondse brandkraan

 • ondergrondse brandkraan AG DN 100 vorstbestendig
 • ondergrondse brandkraan DN 100 niet vorstbestendig
Wassen en sproeien
 • Ondergrondse brandkraan type 423 DN 25 niet vorstbestendig: behuizing en deksel in grijs gietijzer, klep ingekapseld in EPDM, acrylverf
 • Ondergrondse brandkraan type 423 DN 40 niet vorstbestendig: behuizing en deksel in grijs gietijzer, klep ingekapseld in EPDM, acrylverf
 • ondergrondse brandkraan 423 AG DN 25 vorstbestendig: behuizing en deksel in grijs gietijzer, klep ingekapseld in EPDM
 • Ondergrondse brandkraan AG DN 40 vorstbestendig
 • Ondergrondse brandkraan AG DN 60 vorstbestendig
 
@see_more