regards de voirie couleur, fonte voirie colorée

Search catalog

TOPAZ

AFVALWATER

Leidingen TOPAZ voor afvalwater

Het leidingsysteem uit nodulair gietijzeren TOPAZ® is bedoeld voor het transport van afvalwater in drukleidingen voor het gamma kleine diameters van 75 tot 160 mm.

canalisations assainissement fonte

Het TOPAZ®-productassortiment bestaat uit buizen met een lengte van 6 meter en een diameter van 75 tot 160 mm, diverse hulpstukken en accessoires.

Een verzameling van alle innovaties van Saint-Gobain PAM

De allernieuwste bekledingen

revêtement canalisation topaz assainissement

BioZinalium ®

Deze bekleding is gebaseerd op de knowhow en technologie van Saint-Gobain PAM. BioZinalium ® zorgt voor een perfecte bescherming van het buitenoppervlak van de TOPAZ ®-leidingen. BioZinalium® bestaat uit een zink-aluminium 85-15 legering, verrijkt met koper en bekleed met een Aquacoat®-toplaag. BioZinalium® vermindert het risico op gelokaliseerde biocorrosie. Dit maakt TOPAZ® geschikt voor de meeste grondsoorten.

revetement sans bpa, composé organique volatil
revêtement extérieur zinc aluminium tuyau fonte
Caption: 
Composition du revêtement extérieur d’un tuyau TOPAZ®

BioZinalium® is een milieuvriendelijk materiaal dankzij de afwezigheid van VOS en BPA

Ductan ®

De perfect gladde DUCTAN  ® -binnenbekleding biedt TOPAZ®-leidingen een hoge weerstand tegen effluenten met ee n pH-waarde tussen 1 en 10.  Dankzij de elasticiteit van DUCTAN® is de binnenbekleding van TOPAZ®-leidingen zeer goed bestand tegen schokken en abrasie.

Binnenbekleding, buis afvalwater
Caption: 
Langsdoorsnede van een TOPAZ®-leiding

Hulpstukken TOPAZ ®

De hulpstukken van het TOPAZ®-assortiment worden zowel aan de binnen- als buitenkant beschermd met een poederepoxy bekleding met een laagdikte van minimaal 250 µm.

cône fonte assainissement
Caption: 
Cône
coude fonte topaz
Caption: 
Coude
manchon semi-coulissant fonte assainissement topaz
Caption: 
Manchon semi-coulissant
té à 3 emboîtements fonte assainissement
Caption: 
Té 3 emboîtements

Hoogwaardige NBR rubberen dichtingsring

De afdichtingsringen van het TOPAZ®-systeem zijn volgens de criteria van de norm EN 598 getest in extreme omstandigheden zoals hoekverdraaiing en maatafwijking.
Ze zijn uitgevoerd in NBR om weerstand te bieden aan de effluenten die mogelijk door de behandelingsleiding stromen. Dit materiaal voldoet aan de eisen van de norm EN 681-1 voor type WG.

De verbindingen van het TOPAZ®-systeem zijn verkrijgbaar in 3 modellen en maken verschillende verbindingen mogelijk:

joint non verrouillée tuyau topazNiet-trekvaste dichtingsring TOPAZ ® voor nodulair gietijzeren leidingen en hulpstukken TOPAZ ®
joint verrouillée tuyau topazTrekvaste dichtingsring TOPAZ ® Vi voor nodulair gietijzeren leidingen en hulpstukken TOPAZ ®
joint verrouillée tuyau plastique fonteTrekvaste dichtingsring TOPAZ ®ViP (Plastic) voor plastic buizen PVC-U, PVC-BO et PE verbonden met de nodulair gietijzeren hulpstukken TOPAZ ® 

TOPAZ®-verbindingen zorgen voor een perfecte afdichting, zelfs in de meest veeleisende gevallen.

Hulpmiddelen om u te begeleiden en de installatie te vergemakkelijken

De producten zijn ontworpen om met de hand te worden gehanteerd en geïnstalleerd, ze kunnen gemakkelijk worden gemonteerd en passen zich aan bodembewegingen aan. Saint-Gobain PAM biedt een reeks hulpmiddelen om bedrijven te helpen bij de installatie van het TOPAZ®-systeem.

BluCut ®

machine coupe chanfrein pose canalisation

De snij- en afschuinmachine BluCut® zorgt voor snelle insnijdingen en afschuiningen van TOPAZ®-leidingen op een precieze, veilige en intuïtieve wijze.

BluTrak ®

machine pose canalisation
BluTraK® is een hulpmiddel voor de installatie van nodulaire gietijzeren TOPAZ®-leidingen met automatische verbinding.  Hierdoor wordt een hoge installatiesnelheid mogelijk.

Pose économique

pose facile économique canalisation

Het ontwerp van de TOPAZ®-leidingen ondersteunt een kostenbesparende plaatsing door gebruik van natuurlijk aanaardingsmateriaal. Deze plaatsing vermindert de afvoer van uitgegraven materiaal en de aanvoer van nieuw materiaal.


e-Brochure - TOPAZ ®

Images diaporama

chantier fonte assainissement petit diamètre
Tuyaux TOPAZ ® stockés sur chantier
canalisation fonte, pose facile
Canalisations fonte assainissement TOPAZ ®, faciles à manipuler et à poser
tuyau emboitement, verrouillage canalisation
Emboîtures des tuyaux fonte TOPAZ ® dans lesquelles viennent se loger les joints en élastomère
tuyau petit diamètre fonte, DN 75 90 110 125 140 160
Tuyaux petits diamètre fonte assainissement TOPAZ ® DN/OD : 75, 90, 110, 125,140, 160

Videos diaporama

TOPAZ ® : la dernière innovation ASSAINISSEMENT par Saint-Gobain PAM
Découvrez TOPAZ ® : la dernière innovation Saint-Gobain PAM pour l'assainissement.
Tutoriel BluCut ® COUPE & CHANFREIN de canalisation en fonte TOPAZ ®
Cette vidéo vous propose un tutoriel d'utilisation de la machine BluCut ® qui permet de couper et chanfreiner vos canalisations en fonte TOPAZ ® et BLUTOP ®.
Comment réparer une coupe sur un tuyau fonte assainissement TOPAZ ?
Découvrez comment réparer une coupe sur un tuyau TOPAZ, le système de canalisation en fonte ductile dédié à l’assainissement en refoulement.

See also

Saint-Gobain PAM begeleidt de publieke besluitvormers en verstrekt het een duurzame toegang tot diensten zoals drinkwater en de behandeling van afvalwater.
L'offre assainissement de Saint-Gobain PAM est adaptée aux eaux usées et pluviales, réseaux séparatifs fonctionnant par refoulement ou écoulement gravitaire.